ZOOMANTIJA
Kaj je Zoomantija?  Zoomantija pomeni poglobljen vpogled v živali. Beseda ''mantein'' izvira iz grščine in predstavlja videnje oziroma jasnovidni pogled. Inspiracija za izpeljanko zoomantija pa izhaja iz izjemne vede, kot je geomantija in njenega dela.
Zoomantija torej raziskuje pomen živali v evoluciji Zemljine (tudi človeške) zavesti.
PROJEKTI: RAZVOJNI CENTER PRIPOVEDOVANJA ZGODB ZA NARAVO
*
EKOARTIVIZEM:
Rdeče kapice Nove dobe
*
ZOOMANTIJA
*
KLIC PREBUJENJA ZA ŽENSKE NOVE DOBE
*
KIRON KOT RAZISKOVALNI CENTER GLOBLJIH RAZSEŽNOSTI KONJ
*
POGLOBLJENA EKOLOGIJA ZA OTROKE
*
VEGANSKI NAČIN ŽIVLJENJA
*
PONOVNA POVEZAVA ČLOVEKA Z ZEMLJO: ZAČNIMO PRI SVOJEM VRTU
*
KLESANJE: POGOVOR S KAMNOM
*
ŽENSKE, KI SADIJO DREVESA
*
ZALOŽBA TERRA ANIMA
*
VILINSKE LUČI
*
AQUA ANIMA
Vsaka žival uteleša določene kvalitete, ali bolje rečeno živi določeno modrost, ki jo z vsakim dihom, z vsakim utripom svojega srca, z vsako stopinjo, gibom kril ali vzdramljenjem vodnih tokov tke v Zemljino realnost. Kozmične informacije in pomembna duhovna znanja postanejo del naše realnosti, ker jih živali brezkompromisno živijo v biologiji svojih teles. Vse tisto, kar vedo angeli ali bogovi ali druga višja bitja, ne glede kako jih imenujemo, se utelesi skozi določeno žival. Pozabili smo, da so vsa naša izkustva utelešenja, kot tudi duhovna izkustva, možna le zaradi njih. In kakšna velika knjižnica znanja je glede na biotsko raznolikost naš planet!
Zadnji čas je, da se ljudje začnemo zavedati izjemne pomembnosti soobstoja vseh bitij, od velikih do čisto drobnih. Nobeno življenje ni naključno in nobena oblika ne živi na določenem delu Zemlje, ne da bi bila vpeta v neko večjo zgodbo vzdrževanja in razvoja tega sveta. S tem, ko živali izginjajo s tega planeta postajamo tudi ljudje vedno bolj odtujeni in se dejansko ločujemo od svojega obstoja. Človeštvo je, roko na srce (ali tisti prazni prostor, kjer bi moralo biti), večinoma le še sprevržena slika bitij, ki so močno skrenila iz svoje poti. Upanje za ljudi ostaja le še v neposredni povezanosti z naravo in vsemi njenimi vidnimi in nevidnimi bitji ter razsežnostmi.
Zoomantija preučuje živali na celosten način. Biološke značilnosti so osnova za razbiranje simbolike njihovega pomena, kot je tudi njihovo socialno življenje, okolje v katerem živijo, vedenjske značilnosti, s čim se prehranjujejo, s kom se srečujejo, način kako nosijo svojo življenjsko silo in kako skrbijo za potomstvo. Raziskovanje določene živali se nadaljuje s preučevanjem mitologije, legend, plemenskih in šamanskih modrosti ter drugih umetniških izrazov povezanih z njo. Najpomembneje pa je osebno preučevanje, poglobljen vpogled, komunikacija z njimi preko srčne zavesti, srečevanje z njimi v sanjah, dušna potovanja v kolektivno zavest posamezne vrste, ter preprosto budno opazovanje sebe, kako se spreminjamo, ko se povežemo z določeno živaljo ali pa smo v njeni bližini. Veličina modrosti in vpliv, ki ga imajo živali na naše življenje je naši civilizaciji še popolnoma nepredstavljivo. Upam, da ne bomo ugotovili, da je esencialno, šele, ko bo prepozno.

Največ kar lahko naredimo za živali (in posledično tudi za sebe) je, da dvignemo zavest ljudi, zato v društvu Terra Anima zoomantično znanje o pomenu živali širimo preko izobraževanj, delavnic, s pripovedovanjem zgodb, pisanjem člankov, z ekoartivističnimi projekti in art izdelki, ter z branjem iz kart. Poškodovano vez med človekom in Naravo oziroma njegovo pristno divjo dušo krpamo na Anima(l) terrapiji ter se po najboljših močeh trudimo stopiti na pomoč živalim preko tako imenovanega Svetega aktivizma in ostalimi načini posvečene umetnosti.
BRANJE TOTEMSKIH ŽIVALI Avtohtona ljudstva po celem svetu govorijo o najrazličnejših živalih, ki obkrožajo posameznika in preko katerih se v njem utelešajo njegove moči, talenti, izzivi, poslanstvo,… Mnoge kulture po celem svetu so razvile svojevrstne živalske horoskope, celo naša zahodna kultura ima zodiakalni sistem, kar nam spet po svoje namiguje, da smo utelešenje nekega kozmičnega živalskega kroga… Skratka, nič nismo brez njih in vse izkustva Življenja, od najbolj kemičnih pa vse do najbolj kozmičnih smo si sposodili od živali. Najboljši in najbolj celosten način razumevanja sebe pa so nam zapustili Ameriški staroselci in le-ta je model, ki nam neverjetno natančno služi še danes. Totemsko branje vodnikov naše tokratne inkarnacije se naredi samo enkrat v življenju in zajema sedem živali, ki sestavljajo naše unikatno utelešenje. Vzpostavljanje odnosa s svojimi živalmi pa ima lahko zelo močan vpliv na naše življenje in nam lahko razjasni marsikaj.
Še o meni: Branja totemskih živali delam že dobrih 20 let. Na začetku sem jih naredila vsem svojim prijateljem in potem leta in leta spremljala njihov razvoj in vedno znova sem bila osupla kako neverjetno natančno so se razvijali v skladu s svojimi živalmi. Vse njihove odločitve, duhovne poti, telesna izkustva, zdravje, čustveno življenje in premnogi izzivi ter preizkušnje, vse to je potekalo pod taktirko kakšne izmed njihovih sedmih živali moči. Pomanjkljivosti nam živalski vodniki lahko spremenijo v potenciale, odklenejo nam naše skrite moči, osmislijo življenje in dajo napotke kako se je najbolje lotiti svoje življenjske poti. Delala sem že z vsemi različnimi vrstami živalskih kart, od kart s svetimi živalmi Ameriških staroselcev, aboridžinskih, mitoloških, keltskih, šamanskih,… in vse so dodale čudovite koščke v mozaik živalskih modrosti, a zame so bile vse nepopolne, vedno so manjkale določene živali, zato sem naredila svoje karte, ki vsebujejo preko 130 živali in najbolj na široko pokrijejo živalsko kraljestvo, da lahko spregovori z nami in nam da čim bolj natančno sliko o tem, kdo smo.
Vabljeni, bolj obširnega in jasnega totemskega branja verjetno ne boste našli nikjer drugje! Ker se branje naredi samo enkrat v življenju ga naredimo v posvečenem vzdušju, za katerega si je dobro vzeti približno dve uri časa. Kasneje pa vam pošljem še dokument s kratkimi opisi vaših totemskih živali. Prispevek je 70€, za termin pa mi pišite na neja.meta@gmail.com P.s.: Branje totemskih živali je tudi čudovito darilo...
ANIMA(L) TERRAPIJA Anima, kot duša, l, kot ljubezen in animal kot žival. Terrapija pa, zanalašč z dvema rr-jema, ker je vse kar v resnici potrebujemo samo povezava z Zemljo, z našo drago Terro. Povezava z živalmi pripenja našo dušo v telo in nas nazaj v Življenje. Poleg tega je navdihujoč, zabaven in najbolj prizemljen način samo-raziskovanja, kar sem jih kdaj našla. - za Celostno raziskovanje samega sebe
- za Osvobajanje od strahu
- za Velik premik v življenju Za celostno raziskovanje samega sebe:
Preko živalskih kart iščemo odgovore, kot so na primer: kako naj dosežem svoj cilj, kaj mi pomaga in kaj deluje proti meni, kje so moji trenutni izzivi in moje moči, kje je pot do moje resnične sreče, katero odločitev je bolje sprejeti, kdo so ljudje, ki me obkrožajo, kako name vplivajo nekateri odnosi, kaj mi jemlje energijo in kaj hrani mojo dušo, pogovor z notranjimi organi… to in še več nam prilomastijo, priletijo, priplavajo, priplazijo in pritečejo sporočiti naši živalski zavezniki. Za osvobajanje od strahu:
Pri nerazumljivih strahovih ali fobijah se v resnici nikoli ne gre za strah do določene živali, kot pa se gre za strah pred njeno močjo, ki živi zaklenjena znotraj nas. Močnejša, kot je fobija, močnejša je naša zaklenjena moč. Se želite osvoboditi svoje fobije, izvedeti česa se v resnici bojite in s tem odkleniti svojo moč? Presenečeni boste, kaj vse je se skriva pod krinko nelagodja ali strahu do določene živali. Ostalim nedoločljivim strahovom, ki vas omejujejo (tistim, ki še nimajo živalskega obraza), pa damo obraz in pomen, s katerim se je potem lažje soočiti, da z njim lahko spletemo zdravilen odnos. Škoda je živeti življenje kot žrtev svojih strahov, ko pa bi ga lahko živeli kot mojstri svojih moči… Za velik premik v življenju:
Se vam zdi, da ste se zataknili v življenju? Da se ne premaknete ne glede na to, kaj naredite? Vam preko depresije duša kriči; Stop, to ni prava Pot? Vedno več je tega in vedno več bo tega. Ljudje smo šli predaleč in vsa stara orodja, pogovorne terapije, zdravljenja, ne vzdržijo več. Rešitev obstaja le še v 'zasuku', da namesto, da iščemo način, kako bi pomagali sebi, pomagamo nekomu drugemu, nekomu, ki nosi oziroma uteleša tisto, kar predstavlja naš problem. Ko nesebično dajemo, sprostimo ogromno zastale energije in aktiviramo srčno zavest, tako se zgodi prava čarovnija in kmalu bodo ta dejanja edina, ki nas bodo še reševala. Čas je, da se prebudimo v Varuhe, sicer bomo kot ljudje preprosto ugasnili. Kaj, komu, na kakšen način želi vaša duša s svojo unikatno močjo priskočiti na pomoč, vam z veseljem pomagam odkriti. Za Anima(l) terrapijo mi pišite na neja.meta@gmail.com, prispevek zanjo pa je 30€. Rewild yourself. Vpogled vase je ena izmed najpogumnejših in najpomembnejših nalog, ki jih naredimo v življenju.
SVETI AKTIVIZEM Je način kako na vzročnem, energijskem nivoju skušamo podpreti neko vrsto živali. Da se izognemo zgolj mentalni podpori pa naš proces temelji na raziskovanju oziroma aktiviranju določenih področij znotraj sebe, ki jih uteleša določena žival. Medtem ko delamo z njihovo modrostjo znotraj sebe, to vpliva na njih in tako lahko nudimo podporo njihovi vrsti. Predvsem z zavedanjem in hvaležnostjo, da do te modrosti ne bi mogli dostopati, če je ne bi one s svojim življenjem pripenjale na ta svet. Že hvaležnost sama ustvari polje ljubezni, ko pa temu dodamo še spiritualno izkustvo, se med nami in vrsto živali lahko ustvari dolgotrajna povezava, ki nato močno potencira naše delo na sebi in se nas dotakne globlje ter nas pelje dlje, kot zmore katerakoli druga stvar. Preizkušeno. Od srca vabljenji, da se nam pridružite! Na osebnem področju sveti aktivizem vse bolj postaja način življenja, medtem ko se z ostalimi ljudmi včasih zgodi spontano pri urah učenj od konj ali pa ga pri Anima(l) terrapiji po potrebi zavestno izvedemo s posamezniki. Včasih pa organiziramo tudi delavnice, kjer kot skupina raziskujemo in delujemo v dobrobit živali in sebe. So pa tudi obredne zgodbe, ki jih pripovedujemo po svoje del svetega aktivizma.
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA O nas V medijih
Članstvo
Pogled nazaj
CENTER TERRA ANIMA Nastanek
Delovni čas & kako do nas
Najem za dober namen
Spanje na seniku
TERRA ANIMA PROJEKTI KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela