ZALOŽBA Terra Anima
Namen Založbe Terra Anima je izdajanje knjig, ki govorijo o globokih resnicah Naravnega sveta in vabijo človeka v raziskovanje svoje lastne prepletenosti z Zemljo in vsemi njenimi bitji. Leta 2014 smo izdali svojo prvo knjigo, Kako ozeleni srce, katera nas popelje v globlje doživljanje narave. Leta 2016 pa je izšla naša druga: Gozdna knjiga. V pripravi pa so še druge knjige, za katere pa smo trenutno še v fazi zbiranja sredstev za tisk.
PROJEKTI: RAZVOJNI CENTER PRIPOVEDOVANJA ZGODB ZA NARAVO
*
EKOARTIVIZEM:
Rdeče kapice Nove dobe
*
ZOOMANTIJA
*
KLIC PREBUJENJA ZA ŽENSKE NOVE DOBE
*
KIRON KOT RAZISKOVALNI CENTER GLOBLJIH RAZSEŽNOSTI KONJ
*
POGLOBLJENA EKOLOGIJA ZA OTROKE
*
VEGANSKI NAČIN ŽIVLJENJA
*
PONOVNA POVEZAVA ČLOVEKA Z ZEMLJO: ZAČNIMO PRI SVOJEM VRTU
*
KLESANJE: POGOVOR S KAMNOM
*
ŽENSKE, KI SADIJO DREVESA
*
ZALOŽBA TERRA ANIMA
*
VILINSKE LUČI
*
AQUA ANIMA
Zelo uporabna za starše, gozdne pedagoge in učitelje - za vse, ki želijo obuditi otroka v sebi ali skupaj s svojimi otroci obuditi vez drug z drugim in z naravnim svetom!
Na 114 barvnih straneh prinaša ideje in navdih. Cena izvoda: 19 €
Gozdna knjiga Vaje globoke ekologije za pristno povezavo z naravnim svetom Napisala in ilustrirala: Špela Kaplja Gozdna knjiga je knjiga aktivnosti za vzpostavljanje stika z naravnim svetom. Razigranih otroških prispevkov otrok, ki so knjigo soustvarjali in avtorskih pravljic, ki odpirajo vrata v naravni svet. Gozdna knjiga je priročnik namenjen staršem, vzgojiteljem, gozdnim pedagogom in učiteljem, ki poleg opozarjanja na pomembnost tega, da otroke spomnimo, da je čarobnost, ki jo iščejo v virtualnem svetu, prisotna v naravi, ponuja tudi rešitve v obliki vaj, aktivnosti in pravljic, ki jih lahko uporabljamo sami ali z otroci v gozdu. Gozdna knjiga je 3 v 1 - pravljična, praktična in navdihujoča: * ideje za vaše gozdne aktivnosti in vaje,
* razigrana besedila otrok in
* pravljice za vaše aktivnosti z otroki v gozdu.
Kako ozeleni Srce
Zgodba globoke ekologije otroke Napisala: Špela Kaplja
Ilustrirala: Neja Meta Rojc Zgodba globoke ekologije, napisana z namenom, da otrokom približa raznoliki svet mokrišč ter jih spodbudi k raziskovanju in spoznavanju le-tega. V njej nas deklica s pomočjo prijateljice žabe odpelje na potep v naravo, na katerem se nam preko žabinih globokih modrosti, spretno vpetih v kratke zgodbe, razkriva globlji pomen tega sveta med Vodo in Zemljo - mokrišča. Zgodba je junakovo popotovanje deklice, ki v stiku z naravnim svetom najde stik sama seboj in dušno pesem svojega poslanstva, ki nas opogumlja in vabi, da stopimo globlje v naravo - po navdih, znanje in pogum, da sežemo po zvezdah! Primerno za otroke od 6. leta dalje in njihove starše, vzgojiteljem in pedagogom odlična popotnica za v gozd, na 81 ilustriranih straneh približuje ljubezen do naravnega sveta in spodbuja navezovanje stika z njo!
Cena izvoda: 12,5 €
 NAROČILO KNJIG: kapljaspela@gmail.com, 041 980 876
CENTER TERRA ANIMA Nastanek
Delovni čas & kako do nas
Najem za dober namen
Spanje na seniku
TERRA ANIMA PROJEKTI KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA O nas V medijih
Članstvo
Pogled nazaj