TERRA ANIMA ART:
Vilinske luči …ker prihajajo iz notranjosti skrivnostne narave in iz nedoumljivih globin duše, ki se je predala čaščenju njene lepote. … ker jih onkraj žarnice razsvetljuje resnična svetloba, ker je vanje vtkana umetnost prižiganja luči v temi, ki kot zvezde vpete na široke krošnje dreves zasije v žametni noči. Vilinske luči so poklon čarobni naravi.
Svetijo, da nas spomnijo na našo svetlobo znotraj, svetijo in nas opogumljajo, da ljubimo; da se prepletemo v plesu življenja z bitji narave in se jih dotaknemo s krili, zlatimi od toplote.
Svetijo, da bi prinesle gozdno in vilinsko čarobnost v naša srca ter v naše domove. Za pravo izdelavo luči se kališ v temi. Ne gre se za žarnico, gre se za Luč samo. Seveda je lahko le žarnica in ravno tako sveti, a lahko je veliko več. In ni to tisto po čemer pravzaprav hrepenimo?
Lahko se obrnemo stran od odtujenega sveta, umetnih, industrijskih stvari. Morda je čas, da se zavemo, kaj tudi dejansko osvetljuje naš svet?
Lučarka* Včasih sem večino noči preživljala globoko v temnem gozdu, le tam sem se počutila doma, le tam sem bila res svobodna. Nikoli nisem imela pri sebi svetilke. Oči so se mi prilagodile na gledanje v temi oziroma na opazovanje notranje luči bitij gozda, dreves, živali… Divja žena so mi rekli, ker se moje življenje smuka po šamanskih poteh, po tistih, ki tudi zaidejo skozi temne noči duše, kjer je borba za svetlobo znotraj zadnji in odločilni preizkus duha. In merilo kreacije je zgolj preživeto življenje samo. V temi sem se kalila in od tam prinašam znanje za izdelovanje luči. Zame je bila to edina prava 'prepustnica' in le tako si dovolim biti ustvarjalka luči-Lučarka. Očarana nad veličino narave iščem načine, da njeno čarobnost, lepoto in moč posredujem ljudem. Zame je umetnost posvečeno dejanje, ki ustvarja zato, da prenaša modrost različnih ravni v nam zaznavno realnost, da razsvetljuje, preobraža in zdravi. Neja Meta Rojc
Si želite vnesti čarobnost vilinskih luči v svoje življenje?
Izberite si svojo in mi pišite na: neja.meta@gmail.com
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA * O nas * V medijih
* Članstvo KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
CENTER TERRA ANIMA * Nastanek
* Delovni čas & kako do nas
* Najem za dober namen
* Spanje na seniku KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
TERRA ANIMA ART * Pegazov izvir navdiha - ustvarjalne delavnice * Klesanje - pogovor s kamnom
* Delo z lesom
* Vilinske luči
* Obredna umetnost s konji
* Globoka umetnost v prostoru in gradnji
* Umetnost pripovedovanja (in ustvarjanja) zgodb
* Založba Terra Anima