delavnica Pegazovega izvira navdiha: Umetnost dotika Odkrivanje moči dotika kot oblike čaščenja pod mentorstvom veličastnih konj.
Ustvarjalna delavnica globokega dotika obstoja preko gline, konj in lastne duše.
…Gledam ga kako je ponosen, ko so naše oči uprte vanj. Tam pred nami stoji v vsej svoji lepoti, kot popolna mojstrovina kakšnega grškega kiparja. Včasih povabi kakšno od nas, da se mu približa, se dotakne njegovega telesa, da nauči svoje roke o obliki, da se sploh nauči dotakniti drugega bitja. Edinstvena šola, ki vedno je ob njih, ko nas ponovno opomnijo na našo skrito inteligenco telesa, ki ve več, kot vedo naše glave in nas konec koncev približa sebi. Ljudje smo pozabili na to. V varnem zavetju teles teh nežnih in mogočnih bitij imamo priložnost, da ponovno odkrijemo dotik, kot obliko čaščenja. Tak dotik inspirira velike in iskrene umetnosti,...in tak dotik je zdravilen. ...In ko se naučimo njih dotakniti na ta način, se nato nas dotakne življenje samo. Pravzaprav je prvi del delavnice posvečen raziskovanju konjevega telesa z dotikom. Svoje prste bomo učili senzitivnosti in konji se bodo vedno iskreno odzivali na naše raziskovanje; učili nas bodo o načinu različnih dotikov, o energiji dotika in o pozornosti našega namena. Drugi del pa je namenjen ustvarjanju poljubne skulpture iz gline. In če smo v svojih prstih prebudili čaščenje si nato lahko predstavljate, kaj se zgodi, če se z enakim dotikom, kot oblikujemo glino, potem lotimo oblikovanja svojega lastnega življenja..?
Termini delavnic bodo objavljeni na Koledarju. Lahko pa zberete prijatelje, sodelavce, znance in se dogovorite za svoj lasten termin.
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA * O nas * V medijih
* Članstvo KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
CENTER TERRA ANIMA * Nastanek
* Delovni čas & kako do nas
* Najem za dober namen
* Spanje na seniku KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
TERRA ANIMA ART * Pegazov izvir navdiha - ustvarjalne delavnice * Klesanje - pogovor s kamnom
* Delo z lesom
* Vilinske luči
* Obredna umetnost s konji
* Globoka umetnost v prostoru in gradnji
* Umetnost pripovedovanja (in ustvarjanja) zgodb
* Založba Terra Anima