Arhitekturni načrt je posledica prisluškovanja kraja in pogovora z njim. Oblika, kot seveda tudi funkcionalnost sta nato le ustvarjalni izraz navdahnjen od bitij prostora. Na ta način potem tudi sodelujejo in še naprej soustvarjajo. Taki prostori se potem zaznajo najmanj kot prostori izjemne energije ali posebnega miru.
Nato so tu simboli, od drobnih reči, kot so katere številke upoštevamo pri gradnji med razdaljami in kaj nato želimo z njihovo simboliko poudariti. Potem je tu izbira materialov in zavedanje, kakšna sporočila oddajajo. Potem je tu orientiranost v prostoru, sodelovanje z smermi neba in z kraji moči v bližnji in daljni okolici. Potem je potrebno vzpostaviti harmonijo elementov zemlje, vode, ognja in zraka. Glede na namembnost prostora pa lahko z uporabo določenih simbolov vanj tudi prikličemo energije, katere bodo pomagale uresničiti njegov večji namen.
Prva najpomembnejša stvar je torej sestaviti načrt v skladu z energijami prostora, druga in nič manj pomembna reč pa je, kakšna je energija in stanje zavesti graditeljev, kajti njihova bit ostane vtkana v prostoru.
Žal vsega tega že dolgo nihče več ne upošteva. Škoda, kajti tako se lahko ustvarijo svetišča.

 

TERRA ANIMA ART: Globoka umetnost
v prostoru in gradnji
Vrt je simbol zemeljskega Raja, Kozmosa, katerega središče je, nebeškega paradiža, katerega figura je, duhovnih stanj, ki ustrezajo rajskim prebivališčem. (o vrtu v Slovarju simbolov)
Svet se spreminja s posamezniki, z njihovim načinom življenja, prehranjevanja, z miselnostjo in naravnanostjo. Naslednji korak so njihovi vrtovi, ki niso tako enoplastni, kakor mislimo in lahko zelo podprejo ali pa celo blokirajo lastnika. Lahko pa postanejo celo semena nove Zemlje, ki svojo blagodejnost širijo daleč v okolje.
Včasih je dovolj, da vrt dobi le en kamen, včasih pa potrebuje še kaj več. Me vam lahko ponudimo vse: lahko vam pregledamo prostor z poglobljenim zaznavanjem, se posvetujemo z 'bitji' prostora, se pogovorimo z vami, glede vaše želje o namembnosti vrta in kakšne kvalitete želite poudariti. Nato izrišemo načrt in vam ga po želji tudi pomagamo uresničiti. Torej od ideje do izvedbe Rajskega vrta ali pa samo kakšen korak na tej poti. Ne odlašajte, bodite del spremembe, ki jo želite videti v svetu. Pišite mi na neja.meta@gmail.com Celostno urejanje vrtov je del projekta Pomoč Zemlji: Ko vrt okoli vaše hiše postane seme Nove Zemlje. Osnovni poglobljeni pregled vrta, vzpostavitev ravnovesja in povezave z okoliškimi centri močmi ali svetimi kraji, pogovor z vami glede funkcionalne in tiste globlje intimne namembnosti vrta ter izdelava načrta vas bo stalo le 80€ plus kakšen € za prevoz, glede na oddaljenost. Za ostalo morebitno urejanje vrta, pa se potem dogovorimo sproti. Zgleda tako, da nas (v ekipi sva vedno vsaj dve zaradi objektivnosti zaznav) vsaj uro pustite v tišini na vrtu, nato pregledamo še vaše 'korenine' in se skupaj pogovorimo ter morda izvedemo kakšen preprost obred povezave. Celostno urejanje vrtov
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA * O nas * V medijih
* Članstvo KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
CENTER TERRA ANIMA * Nastanek
* Delovni čas & kako do nas
* Najem za dober namen
* Spanje na seniku KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
TERRA ANIMA ART * Pegazov izvir navdiha - ustvarjalne delavnice * Klesanje - pogovor s kamnom
* Delo z lesom
* Vilinske luči
* Obredna umetnost s konji
* Globoka umetnost v prostoru in gradnji
* Umetnost pripovedovanja (in ustvarjanja) zgodb
* Založba Terra Anima