Pegazov izvir navdiha Ustvarjalne delavnice
Veste, da imamo pri nas v centru Pegazov izvir? Grška mitologija govori o krilatem konju Pegazu, ki je z vsakim korakom, ko se je dotaknil tal ustvaril izvir navdiha, iz katerega so pili vsi veliki grški umetniki... Pegaza sicer nimamo, naša neskončna ustvarjalnost pa dokazuje, da nam je uspelo to v kar smo verjeli in kar je tudi emblem našega alternativnega dela s konji: Kironov znak, kjer se jahač, ko ''na stežaj'' odpre svoje srce spremeni v konjeva mistična krila. In tako je nastal naš izvir. Si upate priti na požirek?
Ne intelekt, temveč ustvarjalnost je vrhunec človeške rase. Do sedaj smo tisočletja v dominaciji moške energije razvijali intelekt, a smo prišli do konca in sedaj je zadnji čas, da začnemo razvijati ustvarjalnost; tako globoko po žensko, da prikličemo nazaj čarobnost in svetost življenja, katero smo z intelektom spregledali. Čas je za kulturo srca, če ne bomo postali roboti. V želji, da se prebudi globoka, življenje podpirajoča umetnost, smo za vas pripravili več različnih delavnic. Od klesanja na kamen do dela z lesom, izdelovanja ptičjih hišk, tablic navdiha, pletenja zapestnic, kiparjenja, land arta, kreativnega pisanja, slikanja, obredne umetnosti s konji, veganske in čutne kuharske delavnice,…
Saj veste, smo tri punce, ki smo same zgradile svoj center; hlev, hišo in galerijo. V vsem tem času smo si nabrale ogromno orodij in še več izkušenj pri zelo različnih rečeh. Ker smo porušile vse stereotipe, ki omejujejo žensko moč in njeno ustvarjalnost, si želimo ta val razširit še naprej, posoditi svoje orodje, navdihnit človeško ustvarjalnost, vam umazat roke,… in zato prirejamo raznorazne kreativne delavnice, katerim pa vedno dodamo vsaj dotik ženske posvečenosti in s tem odpiramo vrata v svet nove oblike Poglobljene umetnosti. Poglobljena umetnost se vedno zrcali v globokih izkušnjah našega življenja (ali jih kliče) in kot taka daje možnost duši, da se izrazi. Poglobljena umetnost ni produkt naše glave in naše učenosti, niti ni sama sebi namen, pač pa je orodje, ki osmišlja življenje in mu vrača svetost. Kot taka lahko preobraža in zdravi.
Delavnica je lahko dobra alternativa praznovanju rojstnega dneva ali kakšnih drugih srečevanj. Po delavnici vam lahko po želji pripravimo tudi vegansko kosilo ali večerjo.
Spremljajte naš koledar, sicer se pa delavnica lahko izvede tudi po dogovoru za najmanj štiri osebe in traja tri ure (če je večje število ljudi, se trajanje delavnice naravno podaljša). Prispevek je 25€ na osebo. Za material in vsa potrebna orodja je vedno poskrbljeno. Vi samo pridite oblečeni v udobna in taka oblačila, katera vam ni škoda popackati z umetnostjo in Življenjem. Umetnost dotika Nova mitologija Izdelava Tablic inspiracije Delavnice Pegazovega izvira navdiha:
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA * O nas * V medijih
* Članstvo KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
CENTER TERRA ANIMA * Nastanek
* Delovni čas & kako do nas
* Najem za dober namen
* Spanje na seniku KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
TERRA ANIMA ART * Pegazov izvir navdiha - ustvarjalne delavnice * Klesanje - pogovor s kamnom
* Delo z lesom
* Vilinske luči
* Obredna umetnost s konji
* Globoka umetnost v prostoru in gradnji
* Umetnost pripovedovanja (in ustvarjanja) zgodb
* Založba Terra Anima