TERRA ANIMA ART: Delo z lesom
Les, ki smo ga porabile pri gradnji vračamo nazaj gozdu v obliki sajenja mladih dreves in s tem prevzemamo neko svojo lastno etično odgovornost. Preberite si več o projektu
Ženske, ki sadijo drevesa, vabljeni pa ste tudi, da se nam pridružite. Sicer pa pazimo, da ne kupujemo lesa velikih dreves in da večinoma delamo iz bolj odpadnega lesa. Neobrezane deske imajo svoj čar in dodajo svoj organski pridih našim stvaritvam. Za umetniške izdelke ali predmete moči pa je obvezno, da se uporablja le les odmrlih dreves ali polomljenih vej. Žal je les postal človeku tako samoumevna dobrina, da smo še veke stran predno bomo bili sposobni dojeti njegovo pravo moč in mu izkazat primerno spoštovanje. Eni smo že začeli, ponižni ob vznožju dreves, prisluškovati modrosti civilizacije 'ta visokih' (ali morda Visoke civilizacije?;) Sicer pa vabljeni k nam, da vam stešemo kakšen izdelek po naročilu.
O drevesu... Octovec (Rhus typhina) Njegov les žari v zlato-zelenih odtenkih vilinske ljubezni, njegovo lubje je žametno, kot mladi rogovi jelena. Veje so votle, da jih lahko Zemlja uporabi kot panovo piščal, da skozenj zapoje svojo pesem. Njegovi rdeči žametni storži so kot palice vladarjev, varuhov življenja in ko pride jesen ga ni drevesa, ki bi bolj žareče in pisano pobarval svoje liste. Z njim hodiš v čaščenju Lepote, Ljubezni in Varovanja Življenja. Amulet konjskih moči O konju... Konj amuletu vdahne svojo globoko pozornost, nežnost in obenem moč, svobodo in povezanost. Naj vam na prsih šepetajo konjske modrosti... Pišite na neja.meta@gmail.com in vaš bo že za 15€.
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA * O nas * V medijih
* Članstvo KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
CENTER TERRA ANIMA * Nastanek
* Delovni čas & kako do nas
* Najem za dober namen
* Spanje na seniku KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
TERRA ANIMA ART * Pegazov izvir navdiha - ustvarjalne delavnice * Klesanje - pogovor s kamnom
* Delo z lesom
* Vilinske luči
* Obredna umetnost s konji
* Globoka umetnost v prostoru in gradnji
* Umetnost pripovedovanja (in ustvarjanja) zgodb
* Založba Terra Anima