TERRA ANIMA ART: Obredna umetnost s konji V resnici se prave obrednosti učim šele od konj in nima veliko skupnega z obredjem, kakršen je ostal iz spomina na preteklost. Pri njih je obrednost včasih presenetljivo preprost, a natančen način kako lahko lastna duša vzpostavi dialog s skrivnostnimi silami stvarstva in kako lahko sodeluje pri kreaciji Življenja.
Center Kiron že vrsto let raziskuje mistiko konja. Obrednost je nastala kot posledica prizemljenega in zelo praktičnega načina raziskovanje njegove mističnosti. Ritualni teater s čredo konj:
Konji apokalipse
Pripovedovanje zgodbe in simultano obredno igranje udeležencev, ki se zaključi z kontemplacijo in poglobljenim delom na sebi. Konji apokalipse so prispodoba za štiri temeljne stebre Velike preobrazbe, katera postavljajo ključna vprašanja v posameznikovem osebnem razvoju. Beseda apokalipsa izhaja iz grščine in pomeni ''dvigniti tančico'' torej ne gre za konec sveta, temveč za neke vrste razsvetljenje, za jasno videnje. Obred izvedemo po navadi enkrat na leto, za zaključene skupine najmanj petih oseb pa ga izvedemo tudi po dogovoru. Obred traja uro in pol do dve uri, prispevek zanj pa je 30€ na osebo. Tako veliko več je v odmevu konjevih sledi, kot smo sploh sposobni dojeti, a ko vstopimo v polje srčne zavesti s pravo molitvijo, jih vidimo kako stojijo nasproti nas, kot Sveti preroki na odru Življenja…tokrat s ključnim vprašanjem za naše prebujenje.
Vabljeni v trenutek, ko Življenju damo možnost, da postane umetniško delo.
Praznovanje polne Lune s konji
Praznovanje polne lune s konji so obredi, ko ženske, s pomočjo lune vstopamo v mistiko konja. Kar nekaj obredov se je že zvrstilo od leta 2008, odkar se ženske dobivamo med nočno čredo konj in slavimo skrivnostne ritme življenja pod taktirko polne lune. Praznovanje je vsakič drugačno, a vedno uglašeno s trenutnimi učenji, ki nam jih pripravlja luna in vsa ostala bitja narave. Obred je sicer enkraten, kar pa spravi v tek pa lahko traja vsaj še cel mesec do naslednje lune. Konjeva prisotnost deluje ko ojačevalec in polna luna kot reflektor, ki posije na naš dušni oder in nas vpraša kakšen ples življenja bomo tokrat zaplesale. Kaj bomo pokopale in kaj na novo rodile? Ženska pa na takem odru nikoli ne 'pleše' sama, z njo plešejo same sile stvarstva, zato je njena odgovornost, kaj bo pregnala iz tega sveta in kaj nanj priklicala še toliko večja. Ker se z luno posvečena prizadevanja ženske ob bobnanju konjskih kopit vtkejo v samo matrico Življenja. Zato ženske na to noč del čarovnije vedno usmerimo v sveti aktivizem, za lepši svet. Luno praznujemo od maja do oktobra. Kadar dogodek ni razpisan, je možno obred izvesti za zaključeno skupino. Pišite nam, ko boste začutile, da je prišel čas, da lahko zaplešete z luno;) Ali pa ste vabljene v društvo, ker kakšno Luno včasih praznujemo le članice društva.
Trening osebne rasti se velikokrat zaključi z unikatnim osebnim obredom. Pridite, da na lastni koži doživite obredno moč konja. Če pa želite v svojem telesu prebuditi obredne moči in se naučiti ritualnih gibov pa vabljeni na Ples s konji.
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA * O nas * V medijih
* Članstvo KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
CENTER TERRA ANIMA * Nastanek
* Delovni čas & kako do nas
* Najem za dober namen
* Spanje na seniku KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
TERRA ANIMA ART * Pegazov izvir navdiha - ustvarjalne delavnice * Klesanje - pogovor s kamnom
* Delo z lesom
* Vilinske luči
* Obredna umetnost s konji
* Globoka umetnost v prostoru in gradnji
* Umetnost pripovedovanja (in ustvarjanja) zgodb
* Založba Terra Anima