KOLEDAR DOGODKOV 2019
DRUŠTVA TERRA ANIMA & CENTRA KIRON
Dogodki se objavljajo na koledarju ali na fb-ju, če pa bi radi ostali z nami v stiku in bili vedno na tekočem z novostmi, pa nam pustite svoj mail na terraanima.info@gmail.com SKOČITE NA TEKOČE DOGODKE:
Petek, 12. aprila,
VODNIK PO NARAVI Celotno usposabljanje bo potekalo v aprilu, maju in juniju 2019, ob petkih popoldne in sobotah, z zaključnim srečanjem v septembru 2019. Prvo srečanje bo v petek, 12.4.2019, ob 16h v prostorih Občine Trzin.
Voditelja programa bosta:
dr. Gregor Torkar iz Pedagoške fakultete Ljubljana, izkušen interpretator narave in izvajalec okoljskega izobraževanja, ter Špela Kaplja iz Društva Terra Anima, izkušena pripovedovalka in doživljajska voditeljica po naravi. Usposabljanje je del LAS projekta »Zgodbe naših mokrišč«. Udeležba je brezplačna, vendar je zaradi kakovosti izvedbe programa število mest omejeno. Prijavo, s kratko obrazložitvijo, zakaj se na usposabljanje prijavljate, pošljite do 10.4.2019 na e-naslov: zrsvn.oekr@zrsvn.si ali na naslov: ZRSVN OE Kranj, Planina 3, 4000 Kranj.
Zgodbe naših mokrišč:
Usposabljanje za doživljajske vodnike po naravi Usposabljanje je namenjamo posameznikom, ki bi želeli pridobiti znanje in veščine doživljajskega vodenja po naravi, ga uporabiti za poglabljanje lastnega doživljanja naravnega sveta, družinskih izletov ali kakovostno vodenje skupin. Izobraževani program bo obsegal 45 ur, s poudarkom na praktičnemu delu na lokalnih mokriščih. Program bo obsegal dva sklopa:
- prvi bo namenjen interpretaciji narave v smislu prepoznavanja narave in njene interpretacije
- drugi sklop pa doživljajskemu vodenju skozi zgodbe in doživljajske igre.
Nedelja, 14. aprila, od 10 do 15h Konj, moj prijatelj KonjeSrčna delavnica za otroke od 8-14let Kako si pridobimo resničnega prijatelja v konju; kako ga zares spoznamo; kako govorimo, da nas konj posluša in kako poslušamo, ko nam konj govori; kaj vse se lahko naučimo od njih; kdo vse lahko ob podpori njihovega prijateljstva postanemo? Ko pa bomo odkrili kaj je tista magična nit, ki naju poveže v srčno in morda večno prijateljstvo, bomo pa celo pletli z njo, …ostalo je pa skrivnost.
Prijave na neja.meta@gmail.com so nujne, saj je število mest omejeno na max. 8 otrok od 8-14let.
Delavnica je del programa Šole KonjeSrčnosti, ki zajema štiri sklope po 6 in pol šolskih ur. Cena za celotno šolanje je 180€, za posamezno delavnico pa 50€, z vključeno malico.
{
Sobota, 20. aprila, ob 11h Atelje v Naravi: Ustvarjalna delavnica risanja elementarnih bitij Kamni in grče so znani po tem, da znajo shraniti podobe škratov, vil, gnomov, dev, rusalk in mnogih drugih nenavadnih bitij. Mi pa jih bomo odkrivali ter risali njihove portrete. Ne bodite obremenjeni s svojimi risarskimi sposobnostmi, veliko več šteje radovednost, pozorno oko in veselo srce.
Takim se ta bitja še rajši razkrijejo. S to delavnico bi radi obudili otroškost v nas in čudenje nad skrivnostmi Narave. Poleg tega z risanjem elementarnih bitij z Naravo spletemo intimno vez, po kateri v resnici vede ali nevede vsi močno hrepenimo.
Kamniška Bistrica je mitičen kraj, ki v sebi nosi čisto svojevrstno mitologijo. Vabljeni v raziskovanje, kdo ve, morda odkrijemo ljudstvo čisto novih elementarnih bitij… Delavnica je brezplačna za člane društva, ostale pa prosimo za prispevek 10€.
Dobimo se ob 11h pri izviru Kamniške Bistrice. S seboj prinesite skicirko in svinčnike, pa kakšno flaško za zdravilno vodo… pa morda kej za prigriznit, sicer bomo pa končali najkasneje do 14h.
Ponedeljek, 22. aprila, ob 16h,
Praznovanje Dneva Zemlje Družinski “Nature Bonding“: Dogodivščina v naravi za družine, v kateri sodelujejo, se skupaj povezujejo z naravnim svetom in poglabljajo medsebojne stike.
Pridite! Igrali se bomo in raziskovali naše Blate-Mlake. Vedno bomo prisluhnili gozdni zgodbi, ki nam bo razkrila kakšno skrivnost tega gozda in mokrišča. Po zgodbi se bomo spremenili v gozdne umetnike, velike in majhne roke bodo prišle skupaj v land artu! Zabavno, srčno in povezano: Otrokom poleg izvrstne zabave v gozdu podari poglobljeno razumevanje o močvirju in njegovih prebivalcih, družinam pa nov občutek povezanosti.
Za: Družine z otroci (oziroma odrasli v spremstvu otrok :) Kje: Učna pot Blata-Mlake v Radomljah. Zbirno mesto: Začetek makadamske poti proti ribniku Črnelo
Trajanje: 1,5 ure
Vodi: Špela Kaplja
Prijave so obvezne na terraanima.info@gmail.com do dneva pred dogodkom. Delavnica je brezplačna in je darilo društva Terra Anima za Dan Zemlje, za ljudi in njihovo prijaznost do Narave.
Nedelja, 28. aprila, od 10 do 15h Čarobno jahanje ali ko jahač postane čarovnik KonjeSrčna delavnica za otroke od 8-14let Igrivi trening vrlin, ki jih potrebuje telo res dobrega jahača in potem preizkušanje vseh teh vrlin med, na in ob boku konj: jahanje brez sedla, usmerjanje brez vajeti, čutno komuniciranje, umirjenost, osredotočenost in uravnoteženost, vodenje konja z dihom, zavestno gibanje, so-čutenje, ples s konji in ostale čarovnije.
Prijave na neja.meta@gmail.com so nujne, saj je število mest omejeno na max. 8 otrok od 8-14let.
Delavnica je del programa Šole KonjeSrčnosti, ki zajema štiri sklope po 6 in pol šolskih ur. Cena za celotno šolanje je 180€, za posamezno delavnico pa 50€, z vključeno malico.
Nedelja, 12. maja, ob 10h Z zgodbami in igro v gozd! Družinski “Nature Bonding“ Dogodivščina v naravi za družine, v kateri sodelujejo, se skupaj povezujejo z naravnim svetom, odkrivajo blagoslove mokrišč in poglabljajo medsebojne stike. Tokrat bomo odkrivali modrost mavričnih bojevnikov, kačjih pastirjev.
Pridite! Igrali se bomo in raziskovali naše Blate-Mlake. Vedno bomo prisluhnili gozdni zgodbi, ki nam bo razkrila kakšno skrivnost tega gozda in mokrišča. Po zgodbi se bomo spremenili v gozdne umetnike, velike in majhne roke bodo prišle skupaj v land artu! Zabavno, srčno in povezano: Otrokom poleg izvrstne zabave v gozdu podari poglobljeno razumevanje o močvirju in njegovih prebivalcih, družinam pa nov občutek povezanosti.
Za: Družine z otroci (oziroma odrasli v spremstvu otrok :) Kje: Učna pot Blata-Mlake v Radomljah. Zbirno mesto: Začetek makadamske poti proti ribniku Črnelo
Trajanje: 1,5 ure
Vodi: Špela Kaplja
Prijave so obvezne na terraanima.info@gmail.com do dneva pred dogodkom. Dobrodošli so prostovoljni prispevki, ki se zbirajo za projekt zaščite mokrišča Blate-Mlake.
- Začnemo s pripovedovanjem zgodb na seniku: za navdih zgodba o Žabji kraljici
Največja raziskovalka ženskih misterijev Barbara G. Walker je napisala feministično verzijo žabjega kralja, zgodbo o Žabji kraljici…
Potem pa sledi še odkrivanje Dušnega zemljevida Žabjega kralja.
Žabji kralj je ena izmed tistih zgodb, ki na več ravneh pušča sporočila, prava, inicijacijska so globoko skrita, tista očitna pa smo morda čisto narobe razumeli in nevede po njih živeli…
- Nato se sprehodimo do bližnjega jezera: V maju je žabja pesem najglasnejša. Zakaj pojejo? Parjenje je že daleč za njimi, saj veste, ko smo jim februarja in marca pomagali čez cesto do svojih ribnikov. Ob polni Luni pa se njihovi glasovi dvignejo na opnah voda še močneje. Sprehodili se bomo do jezera in naredili vajo ali dve, kako zares 'slišati' njeno pesem in kako se ji odpreti, da lahko čara z nami… Morda ob njih slišite celo svojo prvotno pesem, ki ste jo kot embrio nekoč peli, ko ste kvačkali dnk svojega bodočega telesa. Kajti poza žabjega telesa je poza zarodka in njena koža je kot bi bila vedno vlažna od porodne vode. Je bitje, ki se nenehno vrača v maternico, ki je njeno jezero in potem spet nazaj na kopno in s tem nas uči, kako vedno znova dostopati do svojega prvotnega bistva. Za vse tiste, ki nimate nekje zamrznjenih svojih matičnih celic, vam lahko modrost žabe pove, kako jih znotraj telesa spet obudite…
- Za konec pa naredimo še obred za podporo močvirjem - kotlom Življenja, ter žabicam - njihovim Kraljicam. Žabice so občutljive na onesnaženje, zato jih je vsako leto vedno manj, z njimi pa se poslavljalo tudi njihove modrosti, zato je zadnji čas, da jih občutimo in se zbudimo iz vsesplošne apatije ter se postavimo naravi v bran.
Delavnica traja dobri dve uri in bo tokrat v vsakem vremenu, saj so ravno žabice tiste, ki nas najbolje učijo kako uživati v dežju. Le primerno se oblecite, pa bo. Pa ne pozabite na prijavo na terraanima.info@gmail.com! Pridite, čarobnost je ob žabicah najbližja. Kvak! Prispevek za delavnico je 30€ in gre za Projekt zaščite mokrišča Blate-Mlake. Kot zahvala vsem tistim, ki spomladi nosite žabice čez cesto, pa vam nudimo 50% popust.
Sobota, 18. maja ob 20h Žabje praznovanje polne Lune Delavnica je namenjena podpori žabicam, prebujanju njihovih šamanskih moči znotraj sebe in navezovanju poglobljenega stika z naravnim svetom.
Nedelja, 19. maja ob 11h Naš Bard je letos Špeli prišepnil novo zgodbo, tako, ki v sebi nosi globoko osličkovo modrost. In naš filozof Bard zagotavlja, da je to zgodba za vse generacije in pravi, da ste povabljeni čisto vsi! …no in koliko se vas lahko pohvali, da so bili na osličkovi rojstnodnevni zabavi..? Prispevek 5€
Zabava za
osličkov rojstni dan
Nedelja, 26. maja, od 10 do 15h Vilinski konji KonjeSrčna delavnica za otroke od 8-14let
Kdo so vilinski konji, kje se skrivajo samorogi, kaj počnejo krilati pegasi, lahko spoznamo kentavra, kaj pa konji z ribjim repom, jelenovimi rogovi..? Je ni živali, ki bi imela toliko mitoloških upodobitev, kot jih ima konj in vse to so le skrite moči, ki jih nekateri konji še vedno nosijo v sebi. Spoznavali bomo njihove zgodbe, jih z ustvarjalnostjo prebujali v naših konjih in jim pomagali pri njihovih čudežnih nalogah. In seveda bo to dan, ko nihče ne bo jahal navadnega konja… Prijave na neja.meta@gmail.com so nujne, saj je število mest omejeno na max. 8 otrok od 8-14let. Delavnica, kjer se učimo naravnih in čutnih prvin konjarstva, plešemo s konji, se od njih učimo zavestne motorike, osredotočenosti, odgovornosti, sočutja, prisotnosti, z njimi prebujamo ustvarjalnost in kreativno mišljenje, jahamo brez sedla ter se preizkušamo v mnogih zanimivih aktivnostih in še in še… delavnica je del programa Šole KonjeSrčnosti.
Nedelja, 26. maja, ob 10h Z zgodbami in igro v gozd! Družinski “Nature Bonding“ Dogodivščina v naravi za družine, v kateri sodelujejo, se skupaj povezujejo z naravnim svetom, odkrivajo blagoslove mokrišč in poglabljajo medsebojne stike. Tokrat se bomo učili o moči 'imeti rad', kot jo uči močerad.
Dobrodošli!! Igrali se bomo in raziskovali naše Blate-Mlake. Vedno bomo prisluhnili gozdni zgodbi, ki nam bo razkrila kakšno skrivnost tega gozda in mokrišča. Po zgodbi se bomo spremenili v gozdne umetnike, velike in majhne roke bodo prišle skupaj v land artu! Zabavno, srčno in povezano: Otrokom poleg izvrstne zabave v gozdu podari poglobljeno razumevanje o močvirju in njegovih prebivalcih, družinam pa nov občutek povezanosti.
Za: Družine z otroci (oziroma odrasli v spremstvu otrok :) Kje: Učna pot Blata-Mlake v Radomljah. Zbirno mesto: Začetek makadamske poti proti ribniku Črnelo
Trajanje: 1,5 ure
Vodi: Špela Kaplja
Prijave so obvezne: na terraanima.info@gmail.com do dneva pred dogodkom. Dobrodošli so prostovoljni prispevki, ki se zbirajo za projekt zaščite mokrišča Blate-Mlake.
Sobota, 1. junija ob 16h Sestanek društva Terra Anima Vabljeni člani ter vsi, ki se zanimate za delovanje društva, da vam povemo kaj smo ušpičili in kaj še bomo. in ob 17h Veganski piknik Druženje v izmenjavi prijaznosti, ljubezni in slasti. Dobrodošle so tudi kakšne vaše veganske dobrote, da bo še bolj pisano in da bodo brbončice plesale.
Nedelja, 2. junija, od 10 do 15h Junakovo popotovanje KonjeSrčna delavnica za otroke od 8-14let Ko konji ponudijo ogledalo, v njem lahko vidimo junaštvo našega duha in si začrtamo pot svojega Življenja oziroma odraščanja. Kdo so moji zavezniki na poti, kje so pasti, preizkušnje, kako naj hodim, proti čemu naj grem,...? Na ta 'velika' vprašanja otroci intuitivno vedo odgovore, če jim le damo možnost, da jih lahko preko igre in seveda s konjevo pomočjo odkrijejo. Bo ustvarjalno, pomenljivo in predvsem zabavno!
Prijave na neja.meta@gmail.com so nujne, saj je število mest omejeno na max. 8 otrok od 8-14let. Delavnica, kjer se učimo naravnih in čutnih prvin konjarstva, plešemo s konji, se od njih učimo zavestne motorike, osredotočenosti, odgovornosti, sočutja, prisotnosti, z njimi prebujamo ustvarjalnost in kreativno mišljenje, jahamo brez sedla ter se preizkušamo v mnogih zanimivih aktivnostih in še in še… delavnica je del programa Šole KonjeSrčnosti.
Sobota, 8. junija, ob 10h Dogodivščina v naravi za družine, v kateri sodelujejo, se skupaj povezujejo z naravnim svetom, odkrivajo blagoslove mokrišč in poglabljajo medsebojne stike. Tokrat se bomo učili neslišne hoje in prisluhnili Zgodbi o zaljubljenem Mahu. Dobrodošli!! Igrali se bomo in raziskovali naše Blate-Mlake. Vedno bomo prisluhnili gozdni zgodbi, ki nam bo razkrila kakšno skrivnost tega gozda in mokrišča. Po zgodbi se bomo spremenili v gozdne umetnike, velike in majhne roke bodo prišle skupaj v land artu! Zabavno, srčno in povezano: Otrokom poleg izvrstne zabave v gozdu podari poglobljeno razumevanje o močvirju in njegovih prebivalcih, družinam pa nov občutek povezanosti.
Za: Družine z otroci (oziroma odrasli v spremstvu otrok :) Kje: Učna pot Blata-Mlake v Radomljah. Zbirno mesto: Začetek makadamske poti proti ribniku Črnelo
Trajanje: 1,5 ure
Vodi: Špela Kaplja
Prijave so obvezne: na terraanima.info@gmail.com do dneva pred dogodkom. Dobrodošli so prostovoljni prispevki, ki se zbirajo za projekt zaščite mokrišča Blate-Mlake.
Z zgodbami in igro v gozd! Družinski “Nature Bonding“
Sobota, 8. junija, ob 20h irska glasba, pripovedovanje zgodb in tematska zabava čarobnih bitij
Koncert skupine Noreia
in
tematski Faery party Zabava vil, škratov, goblinov, belih žena, dev, rusalk, podvodnih mož, ajdov, vilincev in drugih čarobnih bitij ob poskočni irski glasbi. Pod lampijoni na prostoru Duše Zemlje (Terra Anima, Radomlje), kjer boste lahko bosi zaplesali celo na mivki in izpustili iz sebe svoj pravljični jaz. Večer, ki ga ne smete zamuditi!
Dress code: Pravljično bitje - lahko imate poslikan le obraz, lahko imate vilinsko obleko, zadostuje tudi škratovski klobuk ali zeleni šal podvodnega moža. Važno je, da veste s katero čarobnostjo se želite povezati. Bodite ustvarjalni in vsaj malce divji!
Noreia: "irska glasba z naglasom!" NOREIA je petčlanska zasedba izkušenih mladih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način! V zadnjem času skupina aktivno spaja tradicije keltskega sveta z lastno dediščino - slovensko ljudsko glasbo, kar ustvarja prepoznaven in unikaten zvok!
Vabljeni, da skupaj počastimo čarobna bitja Narave. Prispevek: 15€
Prijave so obvezne na terraanima.info@gmail.com V primeru slabega vremena, bo dogodek prestavljen.
Nedelja, 9. junija Terra Anima kuha za vas
Za vas kuhamo, pečemo, mešamo in čaramo od 11h do 17h. Kuhanje je umetnost, katere glavna sestavina je seveda ljubezen, čutna kuharija z zavedanjem izjemnosti in moči sestavin pa je tisto kar nas “poganja” pri preizkušanju različnih stvari. Dobrodošli na naš vrt in vabljeni da uživate z nami v slastni, zdravi in prijazni hrani.
 Vegansko Vedno kaj divjega Čutna poezija v kuhanju Lokalno Ekološko Sezonsko - večinoma iz našega vrta … in njami!
Sobota, 15. junija od 18h do 21h
Zgodbe iz kuhinje Delavnica veganske kuharije in pripovedovanja zgodb z osebnimi predmeti Spomini in zgodbe so zelo povezani s hrano, tisti najbolj topli in najgloblji privrejo na plan ob vonju jabolčnega zavitka ali lovorja, ki zadiši iz fižolove juhe. Kuhinja je srce doma, prostor kjer pridemo skupaj. In zgodbe, zgodbe so čarobna kuhalnica, ki nas združi. Veganska kuhinja temelji na ljubezni, sočutju in prijaznosti do vseh bitij - tudi do sebe, saj s tem, ko podpiramo ljubezen in sočutje zunaj ga vzgajamo tudi navznoter! Zgodbe imamo pa vsi in tokratna delavnica je namenjena predvsem pristnemu druženju v toplem vzdušju s pomočjo pripovedovanja. Vsak od nas ima nek poseben predmet, ki verjetno za seboj nosi zgodbo - S tem se bomo igrali! Torej! Najprej bomo kuhali. Potem bomo prav gurmansko cmokali…In nato se bomo posedli ob ogenj in iskali ter pripovedovali zgodbe, ki se porodijo iz predmetov, ki jih boste prinesli s seboj.
Za vse sestavine bo poskrbljeno, vi pa prinesite: 1 predmet iz kuhinje ali v povezavi s kuhinjo (velja tudi vejica rožmarina), ki ima za vas poseben pomen. Delavnica je namenjena popolnim laikom tako s področja veganske kuhinje kot pripovedovanja zgodb. Z njo bomo potešili radovednost, postregli novim kuharskim idejam in želji po pristnem druženju. Pridite, prava kuhinja za dušo bo!
Kuhamo: Hrustljavo: Tofujev burger z guacamole omako
Za vse čakre: Mavrična krompirjeva solatka
Sladko: Jagode s čokoladnim sladoledom
Nazdravljamo z … Presenečenje! Prijave so obvezne do petka 14.6. na: terraanima.info@gmail.com
Prispevek za delavnico: 35 €
Nedelja, 16. junija, ob 11h
Nedeljski Živ Žav: Zgodbe za Naravo Pravljice za otroke na seniku: Prijazne, sočutne, zelene in kosmate - pravljice, ki bodo otrokom približale čarobnost naravnega sveta. Pripoveduje: Špela Kaplja, prijave niso potrebne, prispevek je 5€, traja pa nekje pol ure, po zgodbi pa ste vabljeni na kakšen dober sokec na naš vrt.
Nedelja, 23. junija, ob 10h Z zgodbami in igro v gozd! Družinski “Nature Bonding“ Dogodivščina v naravi za družine, v kateri sodelujejo, se skupaj povezujejo z naravnim svetom, odkrivajo blagoslove mokrišč in poglabljajo medsebojne stike. Na kresni dan iščemo praprotno seme, da slišimo sporočila živali. Dobrodošli!! Igrali se bomo in raziskovali naše Blate-Mlake. Vedno bomo prisluhnili gozdni zgodbi, ki nam bo razkrila kakšno skrivnost tega gozda in mokrišča. Po zgodbi se bomo spremenili v gozdne umetnike, velike in majhne roke bodo prišle skupaj v land artu! Zabavno, srčno in povezano: Otrokom poleg izvrstne zabave v gozdu podari poglobljeno razumevanje o močvirju in njegovih prebivalcih, družinam pa nov občutek povezanosti.
Za: Družine z otroci (oziroma odrasli v spremstvu otrok :) Kje: Učna pot Blata-Mlake v Radomljah. Zbirno mesto: Začetek makadamske poti proti ribniku Črnelo
Trajanje: 1,5 ure
Vodi: Špela Kaplja
Prijave so obvezne: na terraanima.info@gmail.com do dneva pred dogodkom. Dobrodošli so prostovoljni prispevki, ki se zbirajo za projekt zaščite mokrišča Blate-Mlake.
od 30. junija do 4. julija tabor Eno s Čredo
(od 9-14let)
Vsak petek zvečer v juliju in avgustu
Vsak petek zvečer v juliju in avgustu plešemo Anima ples Življenja
(po mivki okoli obrednega ognja) z namenom prebujanja in čaščenja vsega divjega v nas.
Anima ples Življenja Podrobni programi še sledijo, kdaj se nam bodo pridružili kakšni zanimivi plesni učitelji, sicer bo pa ples sestavljen tako, da bomo naredili skupaj kakšno vajo za oživljanje naših prvinskih teles ter posvetili svoje gibe v čast naravnem svetu; živalim, zvezdam, luni, drevesom, rekam,…in seveda divjini znotraj. Nato sledi prižiganje obrednega ognja in kasneje prosti ples bosih nog in divjih src ob dobri glasbi. Začnemo ob 20.30, prispevek pa je 15€.
Nedelja, 7. julija Terra Anima kuha za vas
Za vas kuhamo, pečemo, mešamo in čaramo od 11h do 17h. Kuhanje je umetnost, katere glavna sestavina je seveda ljubezen, čutna kuharija z zavedanjem izjemnosti in moči sestavin pa je tisto kar nas “poganja” pri preizkušanju različnih stvari. Dobrodošli na naš vrt in vabljeni da uživate z nami v slastni, zdravi in prijazni hrani.
 Vegansko Vedno kaj divjega Čutna poezija v kuhanju Lokalno Ekološko Sezonsko - večinoma iz našega vrta … in njami!
Nedelja, 21. julija, ob 11h
Nedeljski Živ Žav: Zgodbe za Naravo Pravljice za otroke na seniku: Prijazne, sočutne, zelene in kosmate - pravljice, ki bodo otrokom približale čarobnost naravnega sveta. Pripoveduje: Špela Kaplja, prijave niso potrebne, prispevek je 5€, traja pa nekje pol ure, po zgodbi pa ste vabljeni na kakšen dober sokec na naš vrt.
Nedelja, 11. avgusta Terra Anima kuha za vas
Za vas kuhamo, pečemo, mešamo in čaramo od 11h do 17h. Kuhanje je umetnost, katere glavna sestavina je seveda ljubezen, čutna kuharija z zavedanjem izjemnosti in moči sestavin pa je tisto kar nas “poganja” pri preizkušanju različnih stvari. Dobrodošli na naš vrt in vabljeni da uživate z nami v slastni, zdravi in prijazni hrani.
 Vegansko Vedno kaj divjega Čutna poezija v kuhanju Lokalno Ekološko Sezonsko - večinoma iz našega vrta … in njami!
Nedelja, 18. avgusta, ob 11h
Nedeljski Živ Žav: Zgodbe za Naravo Pravljice za otroke na seniku: Prijazne, sočutne, zelene in kosmate - pravljice, ki bodo otrokom približale čarobnost naravnega sveta. Pripoveduje: Špela Kaplja, prijave niso potrebne, prispevek je 5€, traja pa nekje pol ure, po zgodbi pa ste vabljeni na kakšen dober sokec na naš vrt.
od 18. do 22. avgusta tabor Eno s Čredo
(za starejše od 14let)
od 25. do 29. avgusta
tabor Eno s Čredo
(od 9-14let)
Nedelja, 8. septembra Terra Anima kuha za vas
Za vas kuhamo, pečemo, mešamo in čaramo od 11h do 17h. Kuhanje je umetnost, katere glavna sestavina je seveda ljubezen, čutna kuharija z zavedanjem izjemnosti in moči sestavin pa je tisto kar nas “poganja” pri preizkušanju različnih stvari. Dobrodošli na naš vrt in vabljeni da uživate z nami v slastni, zdravi in prijazni hrani.
 Vegansko Vedno kaj divjega Čutna poezija v kuhanju Lokalno Ekološko Sezonsko - večinoma iz našega vrta … in njami!
Nedelja, 15. septembra, ob 11h
Nedeljski Živ Žav: Zgodbe za Naravo Pravljice za otroke na seniku: Prijazne, sočutne, zelene in kosmate - pravljice, ki bodo otrokom približale čarobnost naravnega sveta. Pripoveduje: Špela Kaplja, prijave niso potrebne, prispevki so prostovoljni, traja pa nekje pol ure, po zgodbi pa ste vabljeni na kakšen dober sokec na naš vrt.
Nedelja, 13. oktobra, ob 11h
Nedeljski Živ Žav: Zgodbe za Naravo Pravljice za otroke na seniku: Prijazne, sočutne, zelene in kosmate - pravljice, ki bodo otrokom približale čarobnost naravnega sveta. Pripoveduje: Špela Kaplja, prijave niso potrebne, prispevek je 5€, traja pa nekje pol ure, po zgodbi pa ste vabljeni na kakšen dober sokec na naš vrt.
Vsako ne-deževno nedeljo (od maja do novembra) pa ste vabljeni na obisk 'kar tako'. Takrat ste dobrodošli, da pokukate v naš mali košček raja, poizveste o delovanju društva, se pocrkljate s kakšnim napitkom ali vegi dobroto, lahko aktivno soustvarjate, meditirate s konji ali pa preprosto…uživate.
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA O nas V medijih
Članstvo
Pogled nazaj
CENTER TERRA ANIMA Nastanek
Delovni čas & kako do nas
Najem za dober namen
Spanje na seniku
TERRA ANIMA PROJEKTI KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela