TERRA ANIMA ART:
Klesanje - pogovor s kamnom Delo s kamnom je pogovor s kostmi Zemlje. Klesanje je obredno dejanje, ko z ritmičnim udarjanjem budiš utrip znotraj kamna, ko vanj klešeš svoj skrbno načrtovan namen…
To kar navzven vidimo kot gost kamen je navznoter pravzaprav prostran prostor čiste zavesti. Zato je na ritualnih prostorih in v ritualih samih večinoma tako močno prisoten. Ker zna dobro vsrkati namen in ga potem prenovljenega širiti v prostor, podobno kot to počno naše kosti, ki izdelujejo krvne celice, brez katerih življenje sploh ne bi bilo možno. Zato je velika odgovornost v tem kakšen namen (kakšen simbol) vklešeš v kamen in še bolj, v kakšnem čustvenem stanju si, ko klešeš in nato še kako vzdržuješ stanje zavesti, ki je potrebno za sodelovanje in komuniciranje s kamnom.
Večji projekti
Zmajev rep Če živimo blizu ali celo na močnih energijskih tokovih zemlje (znanih kot zemeljski meridiani ali zmajeve črte) tak kamen in podoben kamen z zmajevo tematiko služi kot ključ s katerim povemo Zemlji in tem mogočnim silam stvarstva, da si želimo sodelovati z njimi in biti konstruktiven del kreacije. Obenem pa s tem vzpostavimo povezavo tudi z mogočnimi prasilami znotraj sebe.
Vrata v druge svetove Kamen služi kot točka prehoda, središče srečevanj med vitalnimi silami, bitji prostora in čustvenimi razsežnostmi. Za prostore, ki potrebujejo prebujenje in Življenje. Obenem pa je lahko kamen za meditacijo, ki deluje kot 'televizija' za videnja tretjega očesa. Vrtni kamni s kozmogrami Si želite kozmogram na svojem vrtu (ali stanovanju) s katerim se boste bolje povezali in se razumeli z energijami kraja v katerem živite? Ker je način, KAKO (ali če sploh lahko) živimo svoje poslanstvo zelo odvisen od kraja, kjer živimo. Sploh pa v tem času, bolj kot kdajkoli prej postaja pomembna globlja vez z širšim prostorom ki je postal naš dom, sicer nam energije prehitro odtekajo v vsesplošno uničenje. Povabite me v svoj kraj, da ga spoznam, mu v čast skiciram znak njegove prvotne moči; povejte mi kako ga vi zaznavate, lahko vam svetujem kako živeti z njegovimi energijami in nato skupaj najdemo pravi namen, ki vam ga kasneje v obliki določenega znaka ali kozmograma vklešem na poljubno velik kamen, ki bo kasneje v vašem vrtu deloval kot prevodnik ali točka povezovanja med vami in vašim krajem.
Lunino naročje Granitni kamen je pod svoje okrilje vzel luno, ki v svojem naročju drži spiralo kreacije. Za področja, ki potrebujejo pretočnost, čutnost, gibanje, razvoj in več ženske energije. Obenem pa je kamen tudi fokus ženske kreativnosti.
Blagoslov Zemlje Kamen za večno spreminjajoče se cikle Rasti skozi Ljubezen.
naš največji oboževalec vrtmih kamnov: Tanajboljluštenmuckšmuck
Kamniti amuleti Ko nosimo kamnit amulet nam njegova vibracija pomaga vzpostaviti povezavo s prvobitno kreacijo Življenja. Utrip našega srca pa daje ritem skrbno izklesanemu namenu, ki nas opogumlja od znotraj, nato pa širi svojo moč še navzven. Sicer je pa te kamenčke v dolgih letih precizno 'izlizala' ena zadnjih svobodnih rek v celinski Sloveniji, rdeča boginja Rovščica. Naj vam preko njih tudi Ona šepeta svoje skrivnosti.
Izberite si svojega, pišite na neja.meta@gmail.com in vaš bo že za 20€.
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA * O nas * V medijih
* Članstvo KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
CENTER TERRA ANIMA * Nastanek
* Delovni čas & kako do nas
* Najem za dober namen
* Spanje na seniku KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
TERRA ANIMA ART * Pegazov izvir navdiha - ustvarjalne delavnice * Klesanje - pogovor s kamnom
* Delo z lesom
* Vilinske luči
* Obredna umetnost s konji
* Globoka umetnost v prostoru in gradnji
* Umetnost pripovedovanja (in ustvarjanja) zgodb
* Založba Terra Anima