Hvala vsem, ki ste že od leta 2008 prisostvovali pri raziskovanju in učenju. Z vsakim človekom smo odkrili kaj novega in z vsakim smo odtisnili v svet nove priložnosti v odnosu med človekom in konjem. Vemo pa, da nas čaka še veliko dela, zato od srca vabljeni vsi, ki začutite klic, da se nam na kakršenkoli način pridružite.
Projekt Kiron se je začel leta 2008 z namenom, da razkrije ljudem konje, kot mogočne učitelje Življenja in predstavi različne programe, kaj vse lahko, brez klasičnega izkoriščanja konj, počnemo z njimi. Oblikovanje programov se je začelo razvijati, ko smo iskali način, kako odslužene športne konje rešiti klavnice ali neusmiljenih šol jahanja in jim omogočiti dostojno upokojitev. Iskali smo način kako preživeti ostarele konje in kaj z njimi početi, ko jahanje ni več možno.
Kaj vse nam bodo razkrili stari modreci pa si takrat še predstavljati nismo mogli! Danes Center Kiron deluje kar se da celostno na prenovi odnosa, ki ga ima človek do konja. Pri oskrbi se zavzemamo za aktivne hleve, za življenje konja v čredi z zadostnim prostorom za prosto gibanje. Opozarjamo na škodljivost 'železa', od brzd do podkev, izdelujemo vegansko in konjem prijazno opremo za naraven pristop do bolj povezovalnega odnosa s konjem, zavzemamo se za alternativne oblike zdravljenja konj, razvijamo čutno konjarstvo ter mnoge druge oblike inovativnih aktivnosti s konji. Glavna smer centra Kiron pa je v raziskovanju globljih, duhovnih razsežnostih konja in vpliva, ki ga ima konj pri evoluciji človeške zavesti. KIRON KOT raziskovalni center GLOBLJIH RAZSEŽNOSTI KONJ
PROJEKTI: RAZVOJNI CENTER PRIPOVEDOVANJA ZGODB ZA NARAVO
*
EKOARTIVIZEM:
Rdeče kapice Nove dobe
*
ZOOMANTIJA
*
KLIC PREBUJENJA ZA ŽENSKE NOVE DOBE
*
KIRON KOT RAZISKOVALNI CENTER GLOBLJIH RAZSEŽNOSTI KONJ
*
POGLOBLJENA EKOLOGIJA ZA OTROKE
*
VEGANSKI NAČIN ŽIVLJENJA
*
PONOVNA POVEZAVA ČLOVEKA Z ZEMLJO: ZAČNIMO PRI SVOJEM VRTU
*
KLESANJE: POGOVOR S KAMNOM
*
ŽENSKE, KI SADIJO DREVESA
*
ZALOŽBA TERRA ANIMA
*
VILINSKE LUČI
*
AQUA ANIMA
Projekt Kiron je razdeljen na tri dele:
I. in tudi razlog za ustanovitev je ozaveščanje o nujno potrebni spremembi položaja, ki ga ima konj v konjeništvu, njegovem osvobajanju, ter nudenju alternativnih pristopov pri delu s konji - vse kar lahko okusite pri Kironovih programih. II. del se je razkril tekom prakse in nas odpeljal na nepričakovano odkrivanje konjeve mistike in njegovega duhovnega potenciala pri osebnem in dušnem razvoju človeka - kar boste kmalu lahko prebrali v knjigi. III. del pa so hlevi prihodnosti, v obliki prostorov, ki temeljijo predvsem na spodbujanju, zdravljenju, preboju in inspiraciji človekove ustvarjalnosti, čemur smo bili že neštetokrat priča zgolj ob prisotnosti konj in kar imamo namen še naprej dokazovati preko naše umetnosti, ustvarjalnih delavnic in artist retreatov, zato vabljeni k Pegazovem izviru, kjer vam razkrivamo, kaj je tista čarovnija s katero konji v nas prebujajo ustvarjalnost.
CENTER TERRA ANIMA Nastanek
Delovni čas & kako do nas
Najem za dober namen
Spanje na seniku
TERRA ANIMA PROJEKTI KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA O nas V medijih
Članstvo
Pogled nazaj