Bojda so imeli Indijanci načelo, da vzamejo iz narave le vsako osmo dobrino, ki jo potrebujejo, prvih sedem pa pustijo za prihodnjih sedem generacij, za katere vedo, da so odgovorni. Si zmorete predstavljati slovenskega gobarja, ki pobere šele osmega jurčka, ki ga najde? Če bi se zavedali odgovornosti za prihodnjih sedem generacij, bi še vedno živeli na enak način? Bi potem še vedno prali s klasičnimi pralnimi praški in zastrupljali svojo lastno vodo? Že naši otroci je ne bodo mogli več piti, kaj šele sedem generacij kasneje. Je to res svet, ki jim ga želimo zapustiti?
Nekateri se izgovarjajo, da tako pač delajo vsi, da smo tak svet že podedovali. Ja, tudi naši predniki niso mislili na nikogar drugega razen nase. Zelo moramo paziti kakšno tradicijo spoštujemo, ker je konec koncev skorajda vsa ustvarjena in podedovana od uničevalcev.
ŽENSKE, KI SADIJO VRNIMO KAR SMO SI IZPOSODILI,
ter ozelenimo nazaj Naravo in svoje Srce. drevesa Ko se prebudimo, se nam mnoge samoumevnosti naših prednikov zdijo popolnoma nesprejemljive. Nove generacije morajo pričeti delati drugače. In ker so uradni zakoni še vedno pisani s strani uničevalcev, se spremembe pričnejo pri posamezniku in pri odločitvah, ki jih dnevno sprejema. Če smo od svojih prednikov podedovali zgolj pogorišče življenja in vrednot, je naša odgovornost, da vanj posadimo vsaj drobno klico Življenja, še toliko večja! Logično nadaljevanje zgodbe: Ženske, ki gradijo je: Ženske, ki sadijo. Gospodov seveda ne izključujemo, le trkamo na naravni vzgib materinskosti, da negujemo življenje in damo prihodnjim generacijam možnost za vdih; tako da tudi 'bradate gospe' toplo vabljene!

 

PROJEKTI: RAZVOJNI CENTER PRIPOVEDOVANJA ZGODB ZA NARAVO
*
EKOARTIVIZEM:
Rdeče kapice Nove dobe
*
ZOOMANTIJA
*
KLIC PREBUJENJA ZA ŽENSKE NOVE DOBE
*
KIRON KOT RAZISKOVALNI CENTER GLOBLJIH RAZSEŽNOSTI KONJ
*
POGLOBLJENA EKOLOGIJA ZA OTROKE
*
VEGANSKI NAČIN ŽIVLJENJA
*
PONOVNA POVEZAVA ČLOVEKA Z ZEMLJO: ZAČNIMO PRI SVOJEM VRTU
*
KLESANJE: POGOVOR S KAMNOM
*
ŽENSKE, KI SADIJO DREVESA
*
ZALOŽBA TERRA ANIMA
*
VILINSKE LUČI
*
AQUA ANIMA
Poziv, torej:
Ker gozdno gospodarstvo po naših merilih ni zadovoljivo, smo si postavile svoja in tako bomo vrnile gozdu, kar smo si od njega izposodile:
Naš dolg je, da vsaj toliko dreves, kot je dalo les našemu hlevu in naši umetnosti posadimo nazaj. Nekaj čez sto smo jih že, za ostale pa še zbiramo sredstva in tudi primeren prostor. Želimo se povezati z lastniki gozdov ali področij, ki podpirajo varstvo narave in ohranitev divjine. Takim bi z veseljem pomagale! Zato pozivamo srčne lastnike gozdov ali področij, da se nam oglasite. Pozivamo vse, ki so-čutite odgovornost, se zavedate koliko lesa sestavlja vaš dom in bi tudi radi vrnili gozdu življenje, da se pridružite našemu gibanju. Tako lep občutek je posaditi mlado drevo, tistemu, ki tega še ni izkusil, toplo priporočamo. Sicer pa nikoli ne sadimo samo dreves, ne da bi zraven 'zasadili' svojo globoko vpetost med zemeljskim življenjem in dušnim poslanstvom.
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA O nas V medijih
Članstvo
Pogled nazaj
CENTER TERRA ANIMA Nastanek
Delovni čas & kako do nas
Najem za dober namen
Spanje na seniku
TERRA ANIMA PROJEKTI KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela