Aqua Anima
Projekt za poglobljeno spoznavanje rek
Spoznavanje rek temelji na poglobljenem raziskovanju rek in njihovega pomena za prostor ter ljudi, ki v njem živijo. Temelji na predpostavki oziroma globokem vedenju, da so reke žive entitete s svojstvenimi kvalitetami, ki jih prinašajo v svet in s svojim tokom tkejo v prostor. Raziskovanje rek je že večletna dejavnost našega društva, ki se je začela z spoznavanjem in raziskovanjem naše domače, Kamniške Bistrice.
PROJEKTI: RAZVOJNI CENTER PRIPOVEDOVANJA ZGODB ZA NARAVO
*
EKOARTIVIZEM:
Rdeče kapice Nove dobe
*
ZOOMANTIJA
*
KLIC PREBUJENJA ZA ŽENSKE NOVE DOBE
*
KIRON KOT RAZISKOVALNI CENTER GLOBLJIH RAZSEŽNOSTI KONJ
*
POGLOBLJENA EKOLOGIJA ZA OTROKE
*
VEGANSKI NAČIN ŽIVLJENJA
*
PONOVNA POVEZAVA ČLOVEKA Z ZEMLJO: ZAČNIMO PRI SVOJEM VRTU
*
KLESANJE: POGOVOR S KAMNOM
*
ŽENSKE, KI SADIJO DREVESA
*
ZALOŽBA TERRA ANIMA
*
VILINSKE LUČI
*
AQUA ANIMA
NAROČI SVOJ IZVOD
Aqua Anima
KNJIGA
KAKO SE LJUBI REKA Špela Kaplja je naša S-Rečnica. Svojo zgodbo zdravljenja in preobrazbe s pomočjo rek, je iskreno opisala v novo izdani knjigi Kako se ljubi reka. Knjiga prinaša drugačen pogled na reke, v njej namreč spoznate 13 slovenskih rek v poosebljeni ženski obliki. Knjiga je vabilo h globljemu pogledu na reke v katerem prepoznamo njihov pomen in jih ne le zaščitimo, temveč jih z rituali, podanimi tudi v knjigi, začnemo častiti. Knjigo je ilustrirala Neja Meta Rojc, v njej ima vsaka od 13 dam, svoj senzogram. “Ujeti esenco reke kot celote v sliko je nemogoče. Tako večplastna je, tako spreminjajoča in vedno preobražajoča je na svoji poti. Postavila sem jo v telo, da mi pokaže svoje svete gibe in svet, ki ga ustvarja z njimi. Ilustracije so gib, ki se je najmočneje vtisnil vame in so le delec njene veličine, ki sem jo uspela prejeti. “ Neja Meta Rojc
VPLIV REKE NA PROSTOR IN LJUDI, KI ŽIVIJO OB NJEJ
Večina nas živi ob rekah ali pa vsaj živimo v dolini, ki jo je ustvarila reka. Ta velika dama, ki teče že milijone let in se razvija v svojevrstno bitje, ki mu nikjer na svetu ni para, močno vpliva na nas, naj se tega zavedamo ali ne. Vsaka reka ima svoj značaj, svoje poslanstvo. Nekatere so povezane s kozmičnimi sistemi, druge z zdravilnimi procesi, spet tretje z določenimi duhovnimi učenji. Ljudstvo, ki živi ob reki se hočeš nočeš razvija v skladu z njo, na vse premnoge ustvarjalne načine, ki jih je zmožen človek, saj ona daje taktirko in nas napaja. Spoznavati svojo reko pomeni začeti spoznavati na kakšen način lahko najvišji potencial svoje duše realiziramo v svetu. Ni več daleč spoznanje, ko bomo vsi čutili v tekočinah lastnih teles, kako močno smo prepleteni, reka in mi. Kako potem vpliva na nas onesnažena in v s-trugo ujeta reka? Pomeni, da nimam čustvene jasnosti, če je moja reka onesnažena? Je moje življenje v naprej usmerjeno brez mojega vpliva in se počutim ujeto, ne glede na to, kako iščem svoj lastni izraz, če je moja reka regulirana? In jezovi, kaj ne zajezijo pretok življenjske sile le reki, temveč tudi ljudem ob njej? Kaj pa če spoznamo svojo reko in začnemo živeti njeno čisto esenco znotraj sebe? Bo potem reki lažje? Če živimo njeno čisto esenco, morda jezovi ne bodo več opcija in onesnaženost preprosto nedopustna.
REČNI RITUALI - IZLETI K IZVIROM REK Kakšna prihodnost je mogoča, če sezujemo čevlje stare resničnosti in bosi stopimo v Reko Življenja? Rečni rituali, delavnica za spoznavanje reke, potovanje v mitologijo reke - Je potovanje v skrivnost reke, v želji, da slišimo njeno zgodbo in jo spoznamo. Skozi tehnike globokega poslušanja se povežemo z reko in sabo ter se preko giba in prostega plesa predamo spoznavanju njene esence. Z ujetimi drobci raziskovanj, bodisi v sliki, simbolih, gibih, se bo sestavljal mozaik nove mitologije reke. Z ritualom poklonimo svojo globoko pozornost reki, naša daritev sta pesem in zgodba, ki jih reke ljubijo. Verjamem, da na ta način dvigujemo rekam vibracijo, obenem pa se njihova esenca začne prebujati v naših telesih. Misterij Kamniške Bistrice - januar & februar 2022 JE v pripravi
Rečne kartice Da bi razširile sporočilo pomembnosti rek, ki se dvigujejo proti nam in nam ponujajo svoje roke na poti rasti, smo ta umetniška dela oblikovale v unikatne kartice, ki jih poleg senzograma, pravega in dušnega imena reke, bogati še sporočilo posamezne reke. Kartico lahko podarite sebi, da se posvetite v stik s svojo reko, ljubi sestri, prijatelju,…, ki živi ob reki in si želite, da bi jo spoznal globlje.
SPOROČILO REKE v pripravi
Idrijca, Dragonja, Kamniška Bistrica, Sava, Soča, Mostnica, Ljubljanica, Drava, Kolpa, Mura, Krka, Savinja in Rovščica.
CENTER TERRA ANIMA Nastanek
Delovni čas & kako do nas
Najem za dober namen
Spanje na seniku
TERRA ANIMA PROJEKTI KONJESRČNI KIRON KOLEDAR
DRUŠTVO za poglobljeno ekologijo TERRA ANIMA O nas V medijih
Članstvo
Pogled nazaj KONTAKT:
terraanima.info@gmail.com
ali 041 980 876 - Špela